StjOF:s program hösten 2001

 • Söndagen den 23 september

  Sträckskådning vid Horn
  Ett par år har vi nu haft exkursioner till Horn utanför Nyköping. Det är en hyfsad sträcklokal. Följ med och passa på att träna lite på lockläten och se lite vråkar och hökar sträcka förbi om vädret är gynnsamt. Nyköpingsskådarna (Tärnan) har regelbunden sträckräkning där så vi får på samma gång kontakt med lite nya skådare.

  Anmälan och förfrågningar till Stig Strid 08-55094417 eller Martin Wrååk 08-55097423. Samåkning ifrån parkeringen Södertälje Centrum om inget annat överenskommits kl. 07.30.

  Läs exkursionsrapporten från Horn.


 • Lördagen den 6 oktobker

  Tullgarns kasberg - världsfågelräkningsdagen
  En ny årlig aktivitet. Uppslutningen från föreningsmedlemmarna har tidigare varit dålig. Vi gör nu ett ytterligare försök. Vi planerar att stå på Kasberget och räkna sträck, så möjligheten finns att ni kan komma dit direkt utan samåkningen via Södertälje Centrum. Skulle det bli många deltagare kanske vi kan placera ut oss på 2 olika platser Följ med och ha en trevlig förmiddag med skön utsikt och förhoppningsvis lite rörelser i luften.

  Samåkning ifrån parkeringen Södertälje Centrum om inget annat överenskommits kl. 08.00. Anmälan senast dagen före till Stig Strid 08-55094417 eller Jan Oldebring 08-55086566.

 • Övrig information

  Tidigare år har vi haft en innekväll då vi åkt till StOF i Stockholm. Eftersom ingen har anmält sig de senaste åren har denna aktivitet tagits bort.

  Skicka gärna din e-postadress till föreningens ordförande Stig Strid. Om flera personer är intresserade av att dra/kryssa på en art skulle det kunna ordnas genom att vi skickar ut en förfrågan för att se om flera är intresserade. Då behövs din e-postadress.

  Se även programmet för våren 2001.

  Riksinventeringsart för år 2001 är fiskgjuse.