Södertälje Ornitologiska förening

 

År 2010

 

 

 

Höstprogram

 

 

Välkomna både nya och gamla Södertälje och Nykvarnsskådare till höstens utflykter, en blandning av nya mål och goda repriser!

 

 

Söndagen                Torö/Styran/Sandemar

19 September

 

I år satsar vi på några andra lokaler. Torö kan vara både bra och dålig. Vi hoppas på det bästa. Finns annan information tar vi en tur till Sandemar med omgivningar. Hinner vi så tar vi en tur även till Styran.

 

Anmälan (senast kl. 20:00 kvällen innan) och förfrågningar till Petter Kylefors, 070-735 66 32, i andra hand till Lars-Gunnar Klang, 0733-843324.

Samåkning ifrån parkeringen vid Södertälje Centrum om inget annat

överenskommits kl. 07:00.

 

 

 

Lördag/Söndag      Internationella fågelräknardagen

2 Oktober              (Euro/World Birdwatch)

 

Vi har inte varit med på detta arrangemang på några år. Så nu försöker vi igen. Vi kommer att hålla till i Tullgarnsområdet. En plats blir sannolikt fågeltornet vid Häggnäsviken.

 

För den intresserade finns mera info på SOFs hemsida (sof-net.org )

 

Anmälan (senast kl. 20:00 kvällen innan) och förfrågningar till Rikard Hellgren, tel. 550 86629.

Vid behov kan samåkning ske ifrån parkeringen Södertälje Centrum om inget annat överenskommits kl. 07:00. Just dessa dagar kan man även möta upp ute vid Tullgarn. OBS! Euro/World Birdwatch pågår även den 3 oktober. Kontakta Rikard om dagen kommer att ändras eller gå in på vår hemsida.

 

 

Någon gång                         Havsfågel på västkusten

under hösten

 

Bästa sättet för oss som bor på ostkusten att få se "havsfåglar" är att vara beredda att åka till västkusten med kort varsel när vädret ser ut att bli lämpligt, dvs kraftiga västliga vindar. Förra året den 4:e okober var vi nere i Laholmsbukten och såg mindre lira, grålira, storlabb, stormfågel, tärnmås, klykstjärtad stormsvala mm. Vi avser att i första hand utnyttja helgdagar men ser det riktigt hett ut försöker vi kanske ta oss ner även någon vardag, så meddela om du även kan komma loss då. Troligen vi åker ner på natten för att vara på plats i gryningen.

Är du beredd att hänga på, kontakta snarast Stefan Bengtsson, tel. 55014533, mobil 070-515 4560 eller stefan.bengtsson@AstraZeneca.com eller SMS till 070-515 4560) så vi vet det. Förutom telefonnummer vill vi helst ha en e-mail-adress där du är lätt nåbar. Transportmedel blir bil.

 

 

Torsdag (kväll) - Söndag      Senhöst fåglar i Halland

den 28 -31 oktober

 Två och en halv dags skådning med huvudmålet södra Halland, men vi är öppna för förflyttningar både norr- och söderut om något extra spännande dyker upp. Boendet blir vandrarhemsstandard. Förutom diverse eftersläntrare, inte minst vadare bör vi få se lite rovor såsom pilgrims- och stenfalk. Berglärkor och vinterhämplingar har förhoppningsvis hunnit ner från norr, och toppskarv och vattenpiplärka ser vi säkert även i år! Blåser det friska västvindar just innan eller under vår vistelse där nere kan mycket spännande och "rart" dyka upp.

Vi åker ner i bil(ar) till självkostnadspris. Avfärd på torsdags-kvällen den 28:e. Hemresa söndagen den 31 oktober.

Anmälan senast 15 oktober till Stig Strid, tel. 550 94417 eller mobil 070-5803139 och i andra hand till Stefan Bengtsson, tel. 550 14533. Alternativt mail till stig.strid@telia.com

               

Kolla in på StjOF:s hemsida på adressen: www.stjof.sormlandsornitologerna.se   

Man kan också hitta dit via www.sofnet.org  under lokalföreningar.

 

Att komma ihåg: Föreningens postgiro nr: 43 12 409-8

Medlemsavgift för 2011: 60 kronor

Klubbmärke i tyg: 30 kronor

 

 

Skicka oss din E-postadress.   Vi planerar att utnyttja detta snabba och utmärkta medium mer framöver. Ta chansen alla ni som har en. Ni som redan har skickat tidigare behöver inte göra det igen. Till: stig.strid@telia.com